Αποκατάσταση πρόπτωσης μήτρας, ορθού, ουροδόχου κύστης. Λαμπαροσκοπικά με μερικη υστερεκτομή. Κλινική Ασκληπιείο Λάρισας

 

Δείτε το Video της επέμβασης…


Πρόωρη εκσπερμάτιση (ΠΕ) είναι  επί της ουσίας, η δυσκολία του άντρα να ελέγξει ή να διατηρήσει την εκσπερμάτιση του ώστε να έχει φυσιολογική σεξουαλική ζωή. Η ΠΕ ΕΠΈΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΕΛΆΧΙΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΉ ΔΙΈΓΕΡΣΗ είτε πριν είτε κατά την διάρκεια της διείσδυσης !

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο αφού στον γενικό πληθυσμό 1/5 άντρες θα το αντιμετωπίσει και θα έχει σοβαρό πρόβλημα με την ποιότητα της σεξουαλικής επαφής-ζωής .Η ΠΕ αποτελεί την πιο συχνή ανδρολογική επίσκεψη .Είναι και παραμένει ένα ταμπού για τις ικανότητες και την προσωπικότητα των ανδρών .Ο πρώτος βασικός κανόνας-συμβουλή προς όλο το αντρικό φύλο είναι: Μην αισθάνεστε ένοχοι για το πρόβλημα , απλά μοιραστείτε το με εξειδικευμένους ιατρούς γιατί υπάρχει θεραπεία .Είναι δε μια πάθηση την οποία όταν την θεραπεύουμε τότε κάνουμε υγιείς δύο ανθρώπους και όχι μόνο έναν (αφού η νόσος αφορά το ζευγάρι ως σύνολο ).Η ΠΕ μπορεί να αναπτυχθεί ,εμφανιστεί ή να εγκατασταθεί σε έναν άντρα μετά από χρόνια φυσιολογικής στυτικής και σεξουαλικής λειτουργίας .Αυτή είναι και γνωστή ως επίκτητη ΠΕ και είναι πιθανό να σχετίζεται με κάποιο παθολογικό πρόβλημα όπως παθήσεις του θυροειδή ,του προστάτη , ή ακόμη και έναρξη –διακοπή άλλων φαρμάκων.

Διαβάστε όλο το άρθρο…


Η λιθίαση του ουροποιητικού εμφανίζεται κλινικά σαν οξύς πόνος, ο γνωστός μας κωλικός, δηλαδή πόνος στην οσφυϊκή χώρα με αντανάκλαση στο κάτω τεταρτημόριο της κοιλιάς. Ο ασθενής που πονά κινείται χαρακτηριστικά συνεχώς μη μπορώντας να βρει ανακούφιση σε καμία θέση. Όσο ο λίθος πλησιάζει προς την ουροδόχο κύστη, ο πόνος αλλάζει χαρακτηριστικά και επεκτείνεται στη περιοχή της κύστης, ενώ συνυπάρχει έντονη συχνουρία και τάση προς ούρηση. Καθώς μάλιστα η νεύρωση του στομάχου και του νεφρού είναι η ίδια, ο πόνος τις περισσότερες φορές συνοδεύεται από ναυτία και εμετούς.

Διάγνωση λιθίασης

  • υπέρηχογράφημα
  • αξονικη τομογραφία
  • νοκ

Διαβάστε όλο το άρθρο…


Διαδερμική λιθοθρυψία λίθων νεφρού (Χωρίς χειρουργική τομή)

 

Δείτε το Video της επέμβασης…